Шлайфане, полиране, кристализация, запечатване, импрегнация на подове

Фирма за почистване Мегаклийн 21 Варна извършва шлайфане и полиране на подове от бетон, мозайка, гранитогрес, врачански камък, мрамор и др. Тази процедура се прилага при силно замърсени, износени и наранени повърхности. Шлайфането премахва неравностите и изравнява повърхността на пода.

Шлайфане на подове от цимент

След шлайфане и полиране на подовата настилка, по желание на клиента се извършва кристализация, запечатване и импрегнация на пода. Тези процедури придават завършен вид, блясък, предпазват повърхността и удължават експлоатационния период.

Шлайфане и полиране на подове

За извършване на шлайфане или полиране на подова настилка е необходимо да се направи оглед на подовото или стенно покритие. Преценява се степента на износване на повърхността, това определя размера на зърнеността на диамантените камъни, с които се извършва процеса. С професионална машина еднодискова машина за шлайфане на подове последователно се отнема от повърхността на настилката. След приключване на шлайфа с метални камъни, следва полиране на пода с пластмасови дискове, до постигане на желаната гладкост и блясък. Този процес е приложим и ефективен при следните подови настилки:

 • Подове от бетон - в магазини, производствени помещения, подземни паркинги
 • Подове от мозайка - в училища, административни сгради, търговски помещения
 • Подови настилки от гранитогрес, мрамор
 • Подови настилки от врачански камък, гранит
 • Венецианска мозайка

Машинно полиране на венецианска мозайка

Шлайфане и полиране на под Шлайфане, полиране и запечатване на под Шлайфане и полиране на подове Шлайфане, полиране и запечатване на подове

Шлайфане и полиране на под Шлайфане, полиране и запечатване на под Шлайфане и полиране на подове Шлайфане, полиране и запечатване на подове

След приключване на шлайфането и полирането на пода, той се почиства до пълно отстраняване на отпадъчния прах. Когато повърхността е готова (до достигане на изискванията на клиента), следват един от двата, описани по-долу процеса:

Кристализация

Кристализацията на пода има за цел да предпази повърхността от проникване на замърсяване. Придава гланц и има по дълготраен ефект от запечатката. Повърхността на пода е необходимо да бъде почистена и идеално подсушена. Нанасянето на кристализиращата течност се извършва посредством еднодискова машина и резервоар с разпръскваща помпа. След разпръскване на кристализатора, той се разнася равномерно с машината, като процедурата се повтаря до пълно и равномерно покриване на пода с кристализационна течност. След пълноценно нанасяне, повърхността придобива огледален блясък. Последно, нанася се още един слой за избистряне и идеален краен резултат.

Запечатване на под

Запечатката на подовите настилки представлява процес, който има за цел да предпази повърхността от замърсяване. Придава матов блясък на пода, ефекта е по-нетраен от нанасяне на кристализация и импрегнант. Върху идеално чист и подсушен под се нанася запечатваща течност посредством текстилни валяци. Течността се разнася много леко и равномерно. След приключване на нанасянето на запечатващия слой се изчаква неговото изсъхване и се нанася повторно за по-добър ефект.

Импрегнация

Импрегнацията е процес, който има за цел да предпази повърхността на пода във времето и да го предпази от проникване на замърсяване в дълбочина. Не придава гланц, има мокър ефект и е по – дълготраен от запечатката. Разполагаме с импрегнанти на водна основа, акрилен и със силиконови частици. Подходящия импрегнант се избира според вида на повърхността.

За нанасяне на импрегнанта, повърхността на пода трябва да бъде идеално почистена и подсушена. С помощта на четка или текстилен валяк течността се нанася върху подовата повърхност. Оставя се добре да изсъхне, като необходимото време за това е от 2 до 24 часа според от вида на повърхността. Възможно е от 2 до 3 седмици след нанасянето на импрегнанта да се получи излющване на част от слоя, който е излишен, и повърхността не го приема. Това е нормална реакция при процеса импрегнация. Най-добрия ефект всъщност се получава точно след това излющване.

При избор на метод – кристализация или запечатка – трябва да се има предвид, че кристализацията е метод по-устойчив на атмосферни и други влияния.

Шлайфане и полиране на циментов под

Фирма за почистване Мегаклийн 21 използва професионални машини, препарати и консумативи. Най-често използвани при шлайфането на под, полирането, кристализацията, запечатката и импрегнацията са:

 • Еднодискова машина
 • Водосмукачка
 • Шлифовъчни камъни с диамантено покритие с различна зърненост
 • Кристализатор
 • Метални падове за кристализация
 • Текстилни валяци; четки
 • Запечатваща течност
 • Импрегнант

Шлайфане на тераса с врачански камък. Полагане на импрегнант с лаков ефект.

Шлайфане и полиране на тераса Шлайфане, полиране и запечатване на тераса Шлайфане и полиране на подове и тераси Шлайфане, полиране и запечатване на подове

Шлайфане и полиране на тераса Шлайфане, полиране и запечатване на подове и тераса Шлайфане и полиране на тераса Шлайфане, полиране и запечатване на под на тераса

Шлайфане и полиране на тераса Шлайфане, полиране и запечатване на подове и тераса Шлайфане и полиране на тераса

Така работим ние - шлайфане и полиране на подове

Шлайфане и полиране на под Шлайфане, полиране и запечатване на под Шлайфане и полиране на подове Шлайфане, полиране и запечатване на подове

Нашият екип

Почистваща фирма Мегаклийн 21 Почистване на подове Почистване на твърди настилки Почистване на хотели

Почистване на офиси Почистване на прозорци Почистване на молове Почистване на настилки