Почистване на готварски термоплот за 3 минути

Вие имате стилен и елегантен кухненски интериор, но ако кухненския плот е замърсен, това би развалило добрата визия на Вашата кухня. За съжаление готварският плот лесно се замърсява, особено ако готвите нещо като пържено или с доматен сос. Освен това, при готвенето могат да изпаднат дребни парченца храна, които с времето засъхват и залепват за стъклото. Ако не желаете вашият кухненски плот да изглежда зацапан и на петна, с тези 3 лесни стъпки можете да го почиствате за съвсем кратко време.

  • Първо, важно е да се премахнат всички всички остатъци от храна, преди да се започне с почистването, за да се избегне надраскване на плота. За целта внимателно се почистват всички хранителни отпадъци с микрофибърна кърпа. Добре е да внимавате, да не паднат мазни и оставящи петна остатъци, в противен случай може да се наложи да ползвате услугите на професионална фирма за почистване на домове и петна от килими.
  • Второ – нанася се препарат за почистване на фурни и плотове върху повърхността на плота. Оставя се течността да разтвори замърсяването за няколко минути, но не до пълно изсъхване. Винаги е добре да се четат етикетите на препаратите, за правилното им приложение. Понякога почистващите препарати могат да се ползват на различни повърхности, като например керамични плочки.
  • Трето – с микрофибърна кърпа или кухненски салфетки се почиства термоплота от нанесения препарат. Ако все още има проблемни засъхнали храни или мазнини, може внимателно да се почистят със стари вестници. Вестникарската хартия е достатъчно груба за премахване на петна, но не може да увреди и надраска стъклото на плота. За да сте сигурни винаги пробвайте на малък участък, а после действайте с размах.

Ако нямате време и възможност за почистване на Вашата кухня, баня,  апартамент или къща, винаги може да се обърнете за помощ към професионална фирма за почистване като Мегаклийн 21. Работещият при нас почистващ персонал е съставен от професионалисти с опит, които знаят как да почистят всякаква повърхност, без да рискуват да нанесат вреда или надрасквания.