Шлайфане, циклене и лакиране на дървен под

Дълбочинно почистване на дървен под като алтернатива на шлайфането и цикленето.

Дюшемето и паркетът са основните подовите настилки, от които се правят дървени подови настилки. Дюшемето представлява подова настилка от дълги дъски, изработени от иглолистна (борова) дървесина или от дъбова дървесина. Паркетът е вид подова настилка от къси парчета дървесина, кото се монтират със сглобка с нут и перо за стабилност и устойчивост. Паркетът се изработва от различни видове дървесина. И двата вида дървена подова настилка се лакират след поставяне, като лакирането осигурява защита на дървесината и естетичен вид.

Шлайфане на дървен под Мегаклийн

С течение на времето, подовите настилки от дърво се замърсяват, захабяват и износват. Тъй като подовите настилки от дърво имат много дълъг живот, необходимо е да се възстанови подовата повърхност чрез шлайфане, циклене, полиране и лакиране на дървения под. Шлайфането и цикленето на дървения под представляват отнемане на повърхностния слой от лак и дървесина до достигане на чистата дървесна сърцевина, намираща се на под замърсената повърхност. Шлайфането на дървения под може да се извърши с ротационна машина за шлайфане с абразивна повърхност, или ръчно с инструменти или шкурка за трудно достъпни за шлайфащата машина места. Фирма за почистване Мегаклийн 21 разполага с професионални машини от висок клас за шлайфане и циклене на дървени подове от дюшеме и паркет, както и с опитен персонал с дългогодишен опит в извършването на тази процедура. Шлайфането и цикленето на дървени подове за нас не е проблем!

След шлайфане и циклене на дървесината на подовата настилка е необходимо да се положи запечатващ лаков слой, който ще предпази почистения дървен под. Лаковете могат да бъдат на водна основа или на основа разредител. Лаковото покритие се полага за да предпази пода от нараняване, намокряне, изхабяване, за запълване на фугите, както и за да придобие естетичен вид - да бъде чист и бляскав. При нанасяне на лаковата запечатка се спазват редица правила: важни са изборът на подходяща четка, посоката на нанасяне, колко пъти се нанася лака с шпакловане между етапите и т.н. Специализираният екип на Мегаклийн 21 за почистване и поддръжка на твърди подови настилки, притежава необходимите умения и опит за полагане на перфектна лакова запечатка на вече шлайфания дървен под.

Понякога е необходимо само почистване на пода със специален препарат, който се разнася с миеща и полираща машина. Това включва следните процедури:

  • работникът налива в резервоара на машината препарат, разреден с определено количество вода според степента на замърсяване
  • работникът включва машината и с леки кръгови или хоризонтални движения обработва подовата повърхност
  • след почистване на цялата повърхност работникът изсмуква с водосмукачка количеството вода и препарат, останали след третирането
  • след приключване на грубото почистване работникът ароматизира повърхността с препарат
Почистване на дървен под Мегаклийн

Алтернатива на шлайфането и циклененето е дълбокото машинно (ръчно) почистване със специални препарати, което постига същият ефект и резултати. С нова технология, машини и специални измиващи средства с абразивен ефект, ние постигаме почистване и полиране на дървени подове, без отделяне на прах и странични замърсители, които изискват допълнително почистване.

Усещането в помещенията с дървена подова настилка е на домашен уют и топлота, затова собствениците на къщи или апартаменти предпочитат да използват нашите услуги за измиване на дюшеме/паркет и лакиране, като алтернатива на цикленето, отколкото да го подменят с ламиниран паркет или теракот. Много заведения и барове, танцови зали и фитнес зали са наши клиенти, и ползват услугите на фирма за почистване Мегаклийн 21 за машинно (ръчно) измиване и лакиране дървените подове. За допълнителна информация тази услуга, за цени и нашите възможности за почистване, моля свържете се с нас на тел. 0887 00 88 28.

Шлайфане на дървен под от дюшеме

Машинно циклене на дървен под - дюшеме Машинно циклене на дървен под - дюшеме Машинно циклене на дървен под - дюшеме Машинно циклене на дървен под - дюшеме

Почистване на дървен под - дюшеме Почистване на дървен под - дюшеме Почистване на дървен под - дюшеме Почистване на дървен под - дюшеме

Нашият екип

Почистваща фирма Мегаклийн 21 Почистване на подове Почистване на твърди настилки Почистване на хотели

Почистване на офиси Почистване на прозорци Почистване на молове Почистване на настилки